miercuri, 15 iunie 2011

Bere

FOLOSIREA CA LOŢIUNE FIXATIVĂ 
  • Folosiţi puţină bere trezită pentru a-i da pieptănăturii forma dorită. Înainte de a intra la duş, amestecaţi 3 linguri de bere cu 1/2 cană de apă caldă. După ce v-aţi spălat părul cu şampon, masaţi-1 cu soluţia preparată, lăsaţi-o să acţioneze 2 minute, iar apoi clătiţi. După ce veţi vedea rezultatul, veţi dori să păstraţi în baie o cutie cu 6 doze de bere!
FRĂGEZIREA CĂRNII AŢOASE 
  • Cine ar fi crezut că berea poate să frăgezească o carne tare? Turnaţi berea dintr-o cutie peste bucata de came şi lăsaţi-o la macerat aproxi­mativ o oră înainte de a o pregăti. Sau, mai bine, puneţi-o la marinat în frigider peste noapte. De aseme­nea, puteţi turna berea direct peste carne în oala sub presiune.

LUSTRUIREA BIJUTERIILOR DIN AUR 
  • Inelele din aur masiv, fară pietre preţioase, sau alte bijuterii pot fi din nou strălucitoare dacă le veţi freca uşor cu o cârpă moale pe care aţi turnat puţină bere (dar nu bere neagră). La final, ştergeţi bijuteria cu o cârpă uscată.
CAPCANE PENTRU MELCI Şl LIMACŞI       
  • Ca şi unii oameni, anumiţi dăunători ai grădinilor găsesc berea irezistibilă - mai ales melcii şi limacşii. Dacă aveţi necazuri din pricina acestor invadatori lipicioşi, îngropaţi parţial o cutie metalică (de exemplu, una de cola), tăiată în jumătate pe lungime, în care aţi turnat conţinutul unei jumătăţi de cutie de bere caldă şi trezită. Lăsaţi capcana peste noapte. A doua zi, veţi găsi probabil o mulţime de melci înecaţi în bere.                                                                                                                 

SCOATEREA PETELOR DE CAFEA SAU CEAI DE PE COVOARE
  • înlăturarea unei pete de ceai sau cafea de pe covor pare imposibilă. Totuşi, există o rezolvare: turnaţi puţină bere peste ea. Frecaţi uşor, pentru ca berea să intre în textură - astfel, pata ar trebui să dis­pară. Uneori poate fi necesară repetarea operaţiunii pentm a scoate în totalitate pata.


CURĂŢAREA MOBILEI DIN LEMN 
  • V-a rămas bere care s-a trezit sau s-a învechit? Folosiţi-o pentru a curăţa mobila din lemn. Ştergeţi suprafeţele cu o câr­pă moale, înmuiată în bere, apoi cu o cârpă uscată.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu