miercuri, 15 iunie 2011

Băuturi răcoritoare acidulate

CURĂŢAREA BORNELOR DE LA BATERIA MAŞINII
  • Pare greu de crezut, dar este adevărat: aciditatea băuturilor răcoritoare contribuie la curăţarea petelor de coroziune de pe baterie. Aproape toate sucurile acidulate conţin acid carbonic, care ajută la scoaterea petelor şi dizolvă depozitele de rugină. Turnaţi puţin suc acidulat pe bornele şi papucii bateriei, lăsaţi-1 să acţioneze, apoi curăţaţi murdăria lipicioasă rezultată folosind un burete umed.
SLĂBIREA ŞURUBURILOR ÎNŢEPENITE 
  • Nu vă mai luptaţi cu şuruburile ruginite care nu se mai desfac. Puteţi folosi un suc acidulat pentru a le slăbi. îmbi­baţi o cârpă în lichid şi tamponaţi zona pentru câteva minute.
SCOATEREA PETELOR DE RUGINĂ DE PE SUPRAFEŢE CROMATE 
  • Automobilul familiei un model mai vechi, este cu elemente cromate la exterior? în cazul în care cromul a început să ruginească pe alocuri, puteţi să frecaţi supra­feţele respective cu o folie de aluminiu mototo­lită, înmuiată în cola. Chiar funcţionează!
CURĂŢAREA MONEDELOR 
  • Cine îşi doreşte bani murdari? Dacă aveţi ca hobby colecţionarea de monede, folosiţi cola pentru a vă curăţa comoara. Puneţi monedele pe o farfurioară şi înmuiaţi-le în cola - acestea vor străluci. Bineînţeles că, pentru monedele rare şi foarte valoroase, e bine să achiziţionaţi substanţe special destinate acestui scop.

PRELUNGIREA VIEŢII FLORILOR 
  • Nu aruncaţi ultimele guri de suc: turnaţi aproximativ 1/4 ceaşcă în apa din vaza cu flori. Zahărul din băutură le va prelungi viaţa. Dacă însă aveţi o vază transparentă, adăugaţi o băutură incoloră, de genul apei tonice.
DESFUNDAREA UNEI CONDUCTE 
  • Scurgerea chiuvetei pare obturată şi nu aveţi în casă nici o soluţie adecvată pentru desfundat? Turnând conţinutul unei sticle de 2 litri de cola, efectul e garantat.

FRĂGEZIREA ŞUNCII 
  •  Când gătiţi şuncă şi doriţi să fie mai suculentă, adăugaţi ia ingrediente o cutie mică de cola. Turnaţi-o peste şuncă, apoi urmaţi paşii indicaţi în reţetă.
SCOATEREA GUMEI DE MESTECAT DIN PĂR
Este inevitabil: copiii şi-au prins în par gumă de mestecat. Ţineţi şuviţa respectivă într-un castronel cu puţină cola. Lăsaţi-o la înmuiat câteva minute, apoi clătiţi.

SCOATEREA PETELOR DE ULEI DE PE CIMENT 
  • Pregătiţi un săculeţ cu nisip amestecat cu lut (din cel pentru tăviţa pisicii), câteva cutii dc cola, o perie aspră, o găleată, detergent de rufe, înălbitor, ochelari de protecţie şi mănuşi de cauciuc. Acoperiţi pata cu un strat subţire de nisip şi frecaţi cu peria. Măturaţi nisipul, apoi turnaţi cola. Treceţi din nou cu peria pe suprafaţă, până când lichidul e absorbit, şi lăsaţi-1 să acţioneze circa 20 de minute. Amestecaţi în 4 litri de apă caldă aproximativ 1/4 cană de detergent de rufe cu 1/4 cană de înălbitor; la final, folosiţi un mop pentru a curăţa totul.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu