joi, 9 iunie 2011

Apă oxigenată

SCOATEREA PETELOR DE ORIGINE NECUNOSCUTĂ
  • Dacă vreţi să îndepărtaţi o pată a cărei provenienţă nu o cunoaşteţi, încercaţi următorul amestec, care nu va da greş. Combinaţi o lingură de apă oxigenată de concentraţie 3% cu puţină drojdie de vin sau cu o cantitate mică de pastă de dinţi (nu gel de dinţi). Cu ajutorul unei cârpe moi, frecaţi pata cu pasta preparată, apoi clătiţi. Pata ar trebui să se cureţe.

SCOATEREA PETELOR DE IARBĂ  
  • Dacă petele de iarbă distrug hainele copiilor, puteţi rezolva problema cu apă oxigenată. Amestecaţi câteva picături de amoniac cu o linguriţă de apă oxigenată de concentraţie 3%. Frecaţi pata cu amestecul obţinut. Imediat ce pata a dispărut, clătiţi şi spălaţi articolul.

SCOATEREA PETELOR DE IGRASIE         
  •  Igrasia este inamicul băii şi un semn că trebuie să veniţi cu artileria grea - o sticlă de apă oxigenată de concentraţie 3%. Turnaţi direct pe zona mucegăită, apoi ştergeţi.                                                                                                                       

SCOATEREA PETELOR PROASPETE DE SÂNGE DE PE MATERIALE TEXTILE •                                                        
  • Aplicaţi o soluţie de apă oxigenată de concentraţie 3% direct pe pata proaspătă de sânge de pe materialul textil, clătiţi cu apă, apoi spălaţi haina ca de obicei.


ATENŢIE: Apa oxigenată este considerată corozivă chiar şi în cazul soluţiei relativ slabe de 3%, care se vinde ca antiseptic. Nu se foloseşte niciodată în zona ochilor sau a nasului. De asemenea, nu se înghite şi nu se toarnă în foc.
DEZINFECTAREA TOCĂTORULUI
  • Apa oxigenată ucide la sigur bacteriile, fiind exact aliatul de care aveţi nevoie pentru a lupta împotriva proliferării bacteriilor de pe tocător, în special după tăierea cărnii. Pentru a anihila germenii de pe un tocător, ştergeţi-l cu un prosop de hârtie cu oţet, apoi curăţaţi-l cu un alt prosop îmbibat în apă oxigenată. Soluţia de concentraţie 3% este foarte bună.
SCOATEREA PETELOR DE VIN 
  • Apa oxigenată este foarte utilă pentru scoaterea petelor de vin de pe haine, aşa că nu vă mai îngrijoraţi dacă vărsaţi puţin vin atunci când sorbiţi cu nesaţ.




Ştiaţi
Apa oxigenată (H202) a fost descoperită în 1818. Cea mai frecventă utilizare menajeră a apei oxigenate este ca antiseptic sau ca înălbitor. (De exemplu, apa oxigenată este ingredientul-cheie din trusele de albire a dinţilor şi din înălbitorii pe bază de oxigen.) Fabricanţii de materiale textile folosesc apa oxigenată în concentraţii mai mari pentru a albi ţesăturile. în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, soluţiile de apă oxigenată erau folosite drept combustibil pentru torpile şi rachete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu