joi, 9 iunie 2011

Apă minerală carbogazoasă

CLĂTITE Şl VAFE MAI PUFOASE 
  • Dacă vă plac clătitele şi vafele mai pufoase, înlocuiţi lichidul din reţeta de preparare cu apă gazoasă. Vă veţi bucura de un mic dejun surprinzător de uşor şi de pufos. Bulele de aer umflă foarte mult aluatul.


BAIE DE MINERALE PENTRU PLANTE
  •  Nu aruncaţi apa minerală rămasă pe fundul sticlei, ci folosiţi-o pentru a stropi plantele din grădină şi pe cele de apartament. Mineralele din apa carbogazoasă ajută plantele să crească. Pentru a obţine cele mai bune rezultate, udaţi florile cu apă minerală cam o dată pe săptămână


SCOATEREA PETELOR DE PE MATERIALE TEXTILE
  • Curăţaţi petele de grăsime de pe tricotajele mai groase turnând apă minerală pe ele şi apoi frecându-le uşor cu o periuţă. Frecaţi mai energic cu periuţa petele de pe covoare sau alte articole de îmbrăcăminte mai puţin delicate.


DESFACEREA STRIDIILOR    
  •  Dacă vă plac stridiile dar vi se pare că este aproape imposibil să le desfaceţi cochiliile, încercaţi să le înmuiaţi în apă minerală înainte de a vă apuca de treabă. Să nu  vă închipuiţi că stridiile vor sări pur şi simplu din cochilii, dar se vor desface mult mai uşor.




CURĂŢAREA PIETRELOR PREŢIOASE                                                                                      

  • Scufundaţi diamantele, rubinele, safirele şi smaraldele în apă minerală pentru ca acestea să-şi recapete luciul. Pur şi simplu puneţi-le într-un pahar plin cu apă minerală şi lăsaţi-le peste noapte.




CURĂŢAREA PARBRIZULUI MAŞINII
  • Ţineţi permanent în portbagajul maşinii o sticluţă cu pulverizator plină cu apă minerală şi folosiţi-o pentru a curăţa murdăria făcută de păsări şi petele de grăsime de pe parbriz. Apa acidulată grăbeşte curăţarea.

ÎNDEPĂRTAREA RUGINII
  • Pentru a putea slăbi şuruburile şi piuliţele ruginite, turnaţi apă minerală peste ele. Carbonatarea ajută la îndepărtarea ruginii.

REDAREA CULORII PĂRULUI
  • În cazul în care părul dumneavoastră blond capătă o nuanţă verde după ce aţi înotat într-o piscină cu prea mult clor, nu vă panicaţi. Clătiţi-vă părul cu apă minerală şi acesta îşi va recăpăta culoarea.
CALMAREA DURERILOR DE BURTĂ
  •  Puţină apă minerală cu un strop de bitter digestiv vor face minuni în cazul unui stomac deranjat de o indigestie sau de mahmureală.

CURĂŢAREA MESELOR DE LUCRU Şl A DIFERITELOR DISPOZITIVE
  • Turnaţi apă gazoasă direct pe mesele de lucru, plitele şi chiuvetele din oţel inoxidabil, apoi ştergeţi-le cu o cârpă moale, clătiţi cu apă caldă şi ştergeţi-le până se usucă. Pentru a curăţa instalaţiile de porţelan, turnaţi pur şi simplu apă minerală pe ele şi apoi ştergeţi-le cu o cârpă moale. Nu este nevoie să folosiţi săpun sau să le clătiţi, iar smalţul nu li se va deteriora. Curăţaţi temeinic interiorul frigiderului cu o soluţie slabă de apă minerală şi puţină sare.

SCOATEREA PETELOR DE URINĂ
  • Dacă aveţi vreun animal care suferă de incontinenţă urinară, absorbiţi cu o cârpă urina cât puteţi de mult, turnaţi apă minerală pe suprafaţa pătată şi ştergeţi imediat. Apa minerală va scoate pata şi va reduce simţitor mirosul neplăcut de urină.

CURĂŢAREA VASELOR DE FONTĂ
• Mâncarea are un gust mult mai bun când este pregătită într-un vas de fontă, dar curăţarea acestora nu este plăcută deloc. Puteţi să vă simplificaţi munca turnând puţină apă gazoasă în vasul respectiv, înainte ca acesta să se fi răcit complet. Bulele vor împiedica lipirea resturilor de mâncare de pereţii vasului.


Stiaţi
  • Apa minerală a fost asociată cu sănătatea încă de pe vremea romanilor, cărora le plăcea să bea această apă ia fel de mult cum le plăcea şi să se îmbăieze în ea. Prima apă acidulată a fost vândută în America de Nord la sfârşitul anilor 1700. Atunci şi-au dat seama farmaciştii cum să barboteze bioxidul de carbon în apă, pe care îl considerau responsabil pentru bulele din apa minerală naturală atât de sănă­toasă. Se crede că apa gazoasă şi apa minerală înseamnă acelaşi lucru. Totuşi, o apă minerală natura­lă (denumită iniţial sifon, după o regiune din Germa­nia) este o apă efervescentă naturală, în timp ce apa gazoasă este îmbogăţită artificial cu bioxid de carbon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu