marți, 14 iunie 2011

Bandă izolatoare

Opriţi furnicile! 
  •  V-a invadat o armată de furnici care mărşăluiesc spre cutia cu biscuiţi de pe etajeră sau spre dulciurile din cămară? Improvizaţi un „şanţ de apărare" din bandă izolatoare, cu faţa adezivă spre exterior, de jur împrejurul obiectului.


Strângerea scamelor 
  •  Pentru a aduna scamele şi părul lăsat de animale pe haine sau pe tapiţeria scaunelor, nu aveţi neapărat nevoie de un dispozitiv special. Pur şi simplu înfăşuraţi-vă pe mână bandă izolatoare, cu partea lipicioasă în exterior.


Acoperirea rotilelor unor obiecte de mobilier 

  • Preveniţi apariţia zgârieturilor sau a altor semne lăsate de tractarea mobilei pe podeaua din lemn sau vinii prin învelirea rotilelor acestora cu bandă izolatoare.

Curăţarea pieptănului 
  • Pentru a îndepărta murdăria de pe dinţii pieptănului, presaţi o fâşie de bandă izolatoare de-a lungul acestuia, apoi dezlipiţi-o rapid, dintr-o singură mişcare. Scufundaţi pieptănul într-o soluţie diluată de alcool - sau amoniac -, pentru a-1 dezinfecta.


suspendarea tuburilor cu adeziv 
  • Sunteţi neîndemânatic atunci când folosiţi tuburile cu lipici? Tăiaţi o fâşie de bandă izolatoare sau antiderapantă, lungă de câţiva centimetri, şi lipiţi-o de fiecare tub, lăsând o buclă la capăt. Faceţi o gaură în fiecare buclă cu un perforator, apoi suspendaţi tubul într-un cui sau cârlig. Astfel, nu doar că v-aţi eliberat masa de lucru, dar veţi putea să găsiţi imediat un anume tub.

Panglici pentru ornat bicicleta
  • Prindeţi panglici decorative de ghidonul bicicletei copilului. Confecţionaţi-le din bandă de diferite culori, tăiată în fâşii de 1 cm lăţime şi 25 cm lungime. îndoiţi fiecare fâşie în jumătate, pe lăţime, cu părţile lipicioase în interior. De îndată ce aveţi câte şase pentru fiecare parte, lipiţi-le de capătul ghidonului şi fixaţi-Ie tot cu bandă izolatoare. Asiguraţi-vă că ghidonul poate fi apucat bine de copil.


Înlocuirea în siguranţă a unui geam 
  •  Scoaterea cadrului unei ferestre pentru a putea schimba geamul spart se poate dovedi periculoasă. întotdeauna există riscul ca un ciob să se desprindă şi să vă tăiaţi. Pentru a împiedica acest lucru, trasaţi un X cu bandă izolatoare pe ambele feţe ale geamului spart, înainte de operaţiunea propriu-zisă. Nu uitaţi să vă puneţi mănuşi din piele groasă atunci când veţi scoate cioburile din cercevea.


Ambalarea cadourilor de crăciun 
  • Iată un mod inedit de a împacheta un obiect. Nu vă mai bateţi capul cu hârtia specială pentru cadouri; apelaţi la banda izolatoare. Lipiţi banda chiar pe cutie. Puteţi să aranjaţi fâşiile după un model sau trasând dungi paralele. Apoi, pentru a-i da o notă decorativă, decupaţi anumite forme sau litere tot din bandă, pentru a Ie ataşa pe suprafaţa „împachetată".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu