vineri, 10 iunie 2011

Balsam pentru rufe


ANTISTATIC PENTRU TELEVIZOR

  • Sunteţi frustrat când vedeţi cum praful se aşază din nou pe ecranul televizorului sau pe anumite suprafeţe din plastic la scurtă vreme după ce aţi făcut curat? Pentru a contracara atracţia electrostatică, turnaţi puţin balsam de rufe, direct din sticlă, pe cârpa de şters şi treceţi la îndepărtarea prafului.

CURĂŢAŢI ACUM, NU MAI TÂRZIU
  • Bfaturile din sticlă ale meselor, uşile cabinei de duş şi alte suprafeţe plane se pot şterge cu balsam pentru rufe, spre a nu mai aduna praful. Amestecaţi o parte balsam cu 4 părţi apă; turnaţi soluţia într-o sticlă cu i pulverizator, cum ar fi una în care s-a aflat lichid de 1 spălat vase. Aplicaţi puţină soluţie pe o cârpă curată, ştergeţi suprafaţa, apoi lustruiţi cu o cârpă uscată.

SCOATEREA PETELOR LĂSATE DE APA DURĂ 
  • Petele de pe geamuri, apărute din pricina durităţii mari a apei, pot fi destul de greu de îndepărtat. Acceleraţi procesul tamponând petele cu balsam pentru rufe nediluat şi lăsându-le la înmuiat timp de 10 minute. Apoi ştergeţi bine întregul geam cu o cârpă umedă.

ÎMPOTRIVA ELECTRIZĂRII COVORULUI
  • Pentru a evita electrizarea covorului atunci când păşiţi pe el, pulverizaţi-! cu o soluţie de balsam pentru rufe. Diluaţi o cană de balsam în 2,5 litri de apă; umpleţi o sticlă cu pulverizator şi stropiţi uşor covorul. Atenţie: nu-l îmbibaţi cu lichid, spre a nu deteriora întăritura. Pulverizaţi-I seara şi lăsaţi-l să se usuce peste noapte. Efectul ar trebui dureze câteva săptămâni.
CURĂŢAREA CRATIŢELOR ARSE
  • Uitaţi de frecatul oalelor uitate pe foc. Arsura lipită de fundul oalei se poate curăţa cu balsam pentru rufe. Umpleţi vasul cu apă, adăugaţi un strop de balsam şi iăsaţi-1 la înmuiat o oră sau până când reziduurile se pot îndepărta uşor.

PĂSTRAREA PENSULELOR ÎN FORMĂ BUNĂ
  • După folosirea unei pensule, perii acesteia trebuie curăţaţi meticulos. Introduceţi vârful într-o cutie metalică plină cu apă, în care aţi adăugat un strop de balsam pentru rufe. Clătiţi şi ştergeţi perii, apoi puneţi pensula la păstrare, ca de obicei.

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu