vineri, 10 iunie 2011

Balsam pentru păr

DEMACHIEREA
  • De ce să daţi banii pe soluţii de demachiere scumpe când aveţi un substitut foarte bun chiar pe etajera de la baie? Balsamul pentru păr îndepărtează fardurile uşor şi rapid, pentru mai puţini bani decât un lapte demachiant de firmă.


SCOATEREA UNUI INEL ÎNŢEPENIT
  • Inelul de la bunica s-a înţepenit pe degetul mijlociu. Ce-i de făcut? Luaţi sticla cu balsam pentru păr şi introdu­ceţi degetul în ea. Inelul va ieşi imediat.


ÎNGRIJIREA PANTOFILOR
  • Iată o modalitate de a vă proteja încălţămintea de piele pe timpul iernii. Aplicaţi pe ghete sau cizme balsam de păr, pentru a le proteja de intemperii. Acesta este un foarte bun balsam şi pentru piele.


UNGEREA UNUI FERMOAR
  • Vă grăbiţi să ieşiţi pe uşă, vă luaţi jacheta, dar fermoarul s-a înţepenit, aşa că smuciţi şi trageţi până când, în fine, acesta devine funcţional. Aplicând pe dinţii fermoarului un strop de balsam pentru păr, nu veţi mai întâmpina pe viitor o asemenea problemă.


CALMAREA PIELII DUPĂ RAS
  • După ce v-aţi ras pe picioare, s-ar putea să vă simţiţi pielea iritată şi aspră. Masaţi pielea cu puţin balsam de păr; acesta acţionează ca o loţiune calmantă.


PERDEA DE BAIE CARE ALUNECĂ UŞOR
  •  Aţi obosit să tot trageţi de perdeaua de duş, care se „bâlbâie" de-a lungul barei, în vreme ce duşul udă podeaua? Ungeţi bara cu un balsam pentru păr mai ieftin şi imediat perdeaua va aluneca fără probleme.


CURĂŢAREA PLANTELOR DE INTERIOR Şl REDAREA LUCIULUI FRUNZELOR
  • Plantele de interior trebuie şterse de praf? Crinul pare să aibă nevoie de un mic „machiaj"? Aplicaţi balsam de păr pe o cârpă moale şi ştergeţi frunzele plantei, îndepărtând praful şi redându-le strălucirea.


PREVENIREA APARIŢIEI RUGINII PE UNELTE
  • Orice meşter ştie cât de importantă este îngrijirea uneltelor din geanta cu scule. Le puteţi păstra în condiţii bune, ferite de rugină, dacă le veţi unge cu puţin balsam pentru păr, dintre cele ieftine.


UNGEREA ROTILELOR DE LA SKATEBOARD 
  • Rotilele skateboardului scârţâie? Copiii se plâng că rolele sau roţile patinelor li se înţepenesc? Câteva picături de balsam de păr pe axul rotilelor - şi prichindeii vor ieşi imediat la joacă, având echipamentul „recondiţionat".


LUSTRUIREA OBIECTELOR DIN INOX
  • Aplicaţi balsam pentru păr pe robinete, crose de golf, armături cromate sau pe orice altceva care are nevoie de puţin luciu. Frecaţi cu o cârpă moale şi veţi fi orbiţi de strălucirea obiectelor.


CURĂŢAREA ARTICOLELOR VESTIMENTARE DIN MĂTASE • Aveţi curaj să ignoraţi eticheta de pe bluza de mătase preferată pe care scrie „curăţare chimică"? Iată o alternativă ieftină. Umpleţi chiuveta cu apă -călduţă, pentru hainele albe, şi rece, pentru cele colorate - şi adăugaţi o lingură de balsam pentru păr. Lăsaţi bluza în apă câteva minute. Scoateţi-o, clătiţi-o şi puneţi-o la uscat. Balsamul îi va păstra calităţile.

ŞTIAŢI?
Balsamul pentru păr se foloseşte de aproximativ 50 de ani. în timpul celui de-al Doilea Război Mon­dial, căutându-se un remediu pentru arsuri, chimiştii elveţieni au descoperit un compus ce îmbunătăţea starea părului. în anii '50, alţi cercetători, care doreau să obţină un balsam pentru rufe, au descoperit că acea substanţă putea fi la fel de bună şi pentru păr.
În ciuda eforturilor de a ne menţine părul sănătos, pierdem, în medie, 50-100 de fire pe zi. Din fericire, pentru majoritatea oamenilor, firele rămase sunt sufi­ciente. Persoanele blonde au circa 140 000 de fire de păr, cele brunete -100 000, iar cele roşcate - 90 000.



    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu