vineri, 10 iunie 2011

Banane

PREPARAREA UNEI MĂŞTI COSMETICE
  • De ce să apelaţi la Botox atunci când aveţi la dispoziţie banane? Le puteţi folosi cu succes pentru a face o mască naturală, care vă va hidrata şi catifela tenul. Zdrobiţi o banană coaptă de mărime medie, până ajunge de consistenţa unei paste moi, apoi aplicaţi uşor masca pe faţă şi pe gât. Lăsaţi-o să acţioneze 10-20 de minute; îndepărtaţi-o cu apă rece. O altă reţetă constă din 1/4 cană de iaurt simplu, 2 linguri de miere şi o banană, amestecate în blender.


DESERT CONGELAT
  •  Pentru a vă trata prietenii şi familia cu un desert răcoritor, curăţaţi 4 banane coapte, apoi tăiaţi-le în două, de-a lungul. Infigeţi câte un băţ de îngheţată în partea plată a fiecărei jumătăţi de banană. Aranjaţi-le pe o foaie de hârtie cerată şi puneţi-le în congelator. După câteva ore, se pot servi ca desert rece. Dacă vreţi să vă impresionaţi musafirii, cufundaţi bananele congelate în 170 g de ciocolată topită, albă sau cu lapte (adăugând, dacă doriţi, nuci mărunţite sau nucă de cocos rasă), apoi daţi-le încă puţin la congelator.
FRĂGEZIREA FRIPTURILOR
  •  În multe ţări din Asia, frunzele de bananier sunt folosite în mod curent la împachetarea cărnii în timpul preparării, pentru ca aceasta să se frăgezească. Se pare că şi fructele copacului au proprietăţi similare. Prin urmare, data viitoare când faceţi friptură, adăugaţi în tavă o banană coaptă, decojită.


CURĂŢAREA ARGINTĂRIEI Şl A PANTOFILOR DE PIELE
  •  Folosirea unei coji de banană reprezintă cei mai bun mod de a curăţa argintăria sau pantofii de piele. Mai întâi, îndepărtaţi aţele lungi rămase pe partea interioară a cojilor, apoi frecaţi obiectele cu acestea. După ce aţi terminat, lustruiţi-le, întrebu­inţând un prosop de bucătărie sau o cârpă moale. Dacă doriţi să aplicaţi metoda şi în cazul mobilei din piele, testaţi procedeul pe o porţiune mică, înainte de a vă ocupa de întregul fotoliu.



ATRAGEREA FLUTURILOR Şl A PĂSĂRILOR
  • Dacă doriţi să atrageţi în grădină mai mulţi fluturi şi variate specii de păsări, puneţi câteva banane foarte coapte pe o platformă suspendată (puteţi folosi şi alte fructe, cum ar fi mango, portocale, papaia). Găuriţi fructele, astfel încât să fie mai accesibile fluturilor. In acest fel însă, ele vor atrage deopotrivă albine şi viespi; prin urmare, aveţi grijă să fixaţi platforma la înălţime şi într-un loc mai retras din grădină. înainte de căderea serii, curăţaţi platforma, pentru a nu încuraja vizita rozătoarelor şi a altor dăunători nocturni.


PENTRU PASIONAŢII DE GRĂDINĂRIT. 
ÎNVIORAREA PLANTELOR DE APARTAMENT 
  • Frunzele plantelor din casă arată prăfuite? Nu vă mai obosiţi să le stropiţi cu apă - nu veţi face decât să împrăştiaţi murdăria. Mai bine ştergeţi fiecare frunză cu partea interioară a unei coji de banani. Aceasta va îndepărta toată murdăria lipicioasă, suprafaţa frunzelor rămânând stră­lucitoare şi curată.

ÎNDEPĂRTAREA PĂDUCHILOR DE PLANTE
  • Dacă tufişurile de trandafiri sau alte plante sunt ata­cate de păduchi, îngropaţi coji uscate şi tăiate de în scurt timp, afidele vor dispărea. Nu folosiţi coji sau banane întregi,rozătoarele şi iepurii, care vorm săpa după ele.

UTILIZAREA CA FERTILIZATOR SAU STRAT PROTECTOR VEGETAL
  • Ca şi fructul, cojile de banane sunt bogate în potasiu, mineral important plantelor din grădină. Uscaţi cojile de banane aşezându-le pe nişte site, pe tot parcursul iernii. Zdrobiţi-le, la începutul primăverii, într-un robot de bucătărie, spre a le utiliza ca strat protector pentru răsaduri. Mulţi cultivatori de trandafiri şi diferite tipuri de ferigi profită de aceşti nutrienţi, îngrăşământ pentru plantele proasoăt

ADĂUGAREA ÎN COMPOST
  • Datorită conţinutului mare în potasiu şi fosfor, bananele (inclusiv cojile) sunt un aditiv bine-venit în orice îngrăşă­mânt -mai ales cel preparat prin menţinerea compostului în apă timp de câteva zile în scopul obţinerii unui lichid energizant. Fructele se des­compun rapid, mai ales la temperaturi înalte pe coajă şi, de asemenea, să îngropaţi bananele cât mâi adânc în grămada de compost - în caz contrar, vor atrage diverşi vizitatori patrupezi.



    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu