vineri, 10 iunie 2011

Transformaţi sunetele „sfâr, sfâr" în „vrrr, vrrr, uaaau" cu ajutorul rachetei Alka-Seltzer.

Racheta va fi acţionată de gazul emanat de dizolvarea a două tablete de Alka-Seltzer în puţină apă, într-o cutiuţă de film foto.
Aveţi nevoie de o cutie de plastic de 35 mm, al cărei capac intră în interior. Cutiile care au capac ce îmbracă pe dinafară marginea nu sunt potrivite. De asemenea, aveţi nevoie de câteva bucăţi de hârtie groasă, bandă adezivă şi o foarfecă.
Pentru a construi corpul rachetei, înveliţi cutia de film foto în hârtie groasă (gura cutiei de film trebuie să se afle în partea inferioară a tubului), apoi lipiţi-o cu bandă adezivă. Dintr-un sfert de coală de hârtie groasă formaţi un con, care va constitui vârful rachetei. Potriviţi conul de hârtie pe capătul superior al corpului rachetei şi lipiţi-l.
Pentru a lansa racheta, umpleţi cutia de film pe jumătate cu apă de la frigider -este vital pentru o lansare reuşită. Adăugaţi două tablete de Alka-Seltzer, puneţi repede capacul cutiei, aşezaţi racheta pe pământ şi daţi-vă la o parte. Gazul degajat va crea presiune în cutie, capacul acesteia va fi împins şi racheta va fi lansată la câţiva metri înălţime.

Un comentariu: