joi, 9 iunie 2011

Aţă dentară


SCOATEREA UNUI INEL ÎNŢEPENIT 
  • lată un mod simplu de a scoate un inel înţepenit pe deget. Se înfăşoară aţă dentară strâns pe deget, începând de la inel spre unghie (aţa mai plată este mai bună). Apoi trageţi inelul peste acest„covoraş".

SCOATEREA FURSECURILOR DIN TAVA DE COPT 
  • V-aţi chinuit vreodată cu un fursec proaspăt copt care nu voia să se desprindă din tavă? Fursecurile sfărâmate au acelaşi gust ca şi cele întregi, dar cu siguranţă nu arată la fel de frumos pe farfuria pe care le serviţi. Pentru a scoate fursecurile din tava de cuptor folosiţi aţă dentară. Ţineţi aţa întinsă şi treceţi-o printre fursecuri şi tavă.

TĂIEREA ÎN FELII A PRĂJITURILOR Şl A BRÂNZEI
  • Folosiţi aţă dentară pentru a tăia prăjiturile, mai ales pe cele delicate şi care se lipesc de cuţit. Ţineţi un fir de aţă dentară foarte bine întins şi feliaţi prăjitura, mişcând încet firul de la un capăt la celălalt al prăjiturii, pe măsură ce tăiaţi. Puteţi folosi aţă dentară pentru a tăia cubuleţe de brânză.

REPARAREA UNOR MECANISME
  • Fiind foarte rezistentă şi elastică, dar în acelaşi timp şi subţire, aţa dentară este ideală pentru repararea umbrelei, a cortului sau a rucsacului. Aceste obiecte sunt folosite foarte des şi uneori se pot rupe. Găurile mici se pot coase cu aţă dentară. Pentru repararea unor găuri mai mari, ţeseţi gaura cu aţă dentară.

ŞNUR REZISTENT PENTRU ATÂRNAT DIVERSE LUCRURI
  • Chiar dacă este foarte subţire, aţa dentară este extrem de rezistentă. înlocuiţi sfoara sau sârma cu aţă dentară pentru a suspenda tablouri, ornamente din sticlă colorată sau clopoţei pentru vânt. Prindeţi cu ac şi aţă dentară coli de hârtie pentru a le afişa, la fel ca pe frânghia de întins rufe.

ÎNTĂRIREA UNUI NASTURE
  • Iar v-a căzut un nasture? De data aceasta coaseţi-l cu aţă dentară, mult mai rezistentă decât aţa normală, perfectă pentru nasturii de la haine, jachete şi cămăşi.
DEZLIPIREA POZELOR        
  •  Uneori pozele se lipesc unele de altele şi singura metodă de a le separa pare să fie ruperea lor. încercaţi să introduceţi un fir de aţă dentară între fotografii pentru a le depărta cu grijă.                                                                                                                              

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu