luni, 13 iunie 2011

Bandă adezivă transparentă

STRÂNGEREA CIOBURILOR
  • De ce să riscaţi să vă tăiaţi atunci când trebuie strânse nişte cioburi de pe pardoseala din bucătărie? Luaţi o bucată de bandă transparentă (scotch), ţineţi-o de capete şi adunaţi-le cu ajutorul ei.


CONFECŢIONAREA UNOR BENZI DE PRINS MUŞTE
  • Faceţi-vă singuri benzi lipicioase de prins muşte, fără substanţe chimice toxice şi poluante. îmbrăcaţi câţiva cilindri de carton (suporturile de la hârtia igienică, de pildă) în fâşii de bandă, cu partea lipicioasă în afară, şi agăţaţi'le în bucătărie sau oriunde altundeva e necesar.


GĂSIREA CAPĂTULUI UNEI FOLII DE PLASTIC
  • In cazul în care aveţi probleme să găsiţi capătul de început al unui sul de folie, veţi aprecia acest truc salvator. Puneţi-vă o bucăţică de scotch pe deget, cu faţa adezivă. în sus, şi treceţi degetul peste rolă până ce găsiţi marginea. Ridicaţi şi trageţi uşor.


ACOPERIREA SOLNIŢELOR ÎN VEDEREA UMPLERII
  • Multe solniţe, în special cele din ceramică, se umplu printr-un orificiu aflat la partea inferioară. Lipiţi o bucăţică de bandă peste găurelele de sus — în acest mod, nu veţi risipi condimentul în timpul umplerii. De asemenea, aveţi grijă să acoperiţi găurile cu scotch când vă mutaţi într-o locuinţă nouă sau când vă duceţi la picnic.


DIFERENŢIEREA CHEILOR
  •  Vi se întâmplă frecvent să bâjbâiţi după cheia potrivită când vă întoarceţi noaptea acasă? înfăşuraţi capul cheii în scotch şi veţi putea să o simţiţi la degete când va fi foarte întune­ric. Iar dacă aveţi câteva chei care seamănă, lipiţi pe ele câte o bucăţică de bandă adezivă diferit colorată.


PĂSTRAREA LA ÎNDEMÂNĂ A BATERIILOR 
  • Veţi economisi timp preţios dacă vă veţi aduce aminte să lipiţi cu scotch câteva baterii pe spatele ceasului de perete. Când ceasul se va opri, sosind aşadar vremea să schimbaţi bateriile, acestea vă vor fi la îndemână.
ACOPERIREA PETELOR DE GRĂSIME DE PE HÂRTIE
  • E posibil să nu mai puteţi înlătura petele de grăsime de pe paginile cărţilor sau de pe acte, dar aveţi posibilitatea să le limitaţi extinderea cu puţin ajutor din partea unei benzi de scotch. Lipiţi bucăţele pe ambele părţi ale foii, în dreptul petei, şi grăsimea nu se va mai întinde pe alte pagini.


PRINDEREA FOILOR PENTRU A NU FI LUATE DE VÂNT
  •  In cazul în care trebuie să ţineţi o cuvântare la un eveniment în aer liber, e bine să aveţi o mică rolă de bandă în buzunarul costumului. Când vă vine rândul să vorbiţi, puneţi câteva fâşii de scotch pe pupitru, cu lipiciul în sus, pentru ca vântul să nu vă zboare foile.


GĂSIŢI RAPID NEGATIVUL UNUI FILM
  •  înainte de a monta în ramă o fotografie de familie, lipiţi negativul pe spatele ei. Dacă veţi dori vreodată să faceţi o copie, nu va mai trebui să căutaţi prin mormanele de negative de demult.


DEZVĂŢAREA PISICILOR DE A MAI ZGÂRIA MOBILA
  • Nu mai lăsaţi pisicile să vă strice mobila! Presăraţi ardei iute pisat pe o fâşie de bandă adezivă şi prindeţi-o de obiectul vizat de animal. Deoarece pisicile nu suportă acest miros, vor pricepe foarte repede mesajul.


NU MAI LĂSAŢI PISICILE SĂ VĂ STRICE MOBILA!
  • Presăraţi ardei iute pisat pe o fâşie de bandă adezivă şi prindeţi-o de obiectul vizat de animal. Deoarece pisicile nu suportă acest miros, vor pricepe foarte repede mesajul.


ARANJAREA FLORILOR ÎN VAZĂ
  •  Pentru ca flori­le să nu se îndoaie atunci când le aşezaţi în vază, prindeţi în zigzag câteva fâşii de scotch pe gura vazei, lăsând spaţii libere între ele, pentru a putea introduce tijele. Florile vor sta drept şi se vor menţine proaspete mai multe zile.


SCOATEREA PETELOR DE RUJ DE PE MĂTASE 
  • De ce să achitaţi o factură încărcată la o curăţătorie chimică pentru a scoate o pată de ruj de pe o eşarfei sau o rochie, dacă puteţi rezolva problema singuri? Puneţi o bucăţică de bandă pe pată, apoi smulgeţi-o brusc. Dacă pata încă se mai observă, presăraţi pudră de talc sau praf de cretă şi frecaţi până când pudra şi pata vor dispărea.


CURĂŢAREA PILEI DE UNGHII 
  • Curăţaţi simplu şi eficient pila de unghii lipind o bucată de bandă trans­parentă peste ea; presaţi şi apoi dezlipiţi-o. Scotch-ul va aduna toată murdăria lipită de suprafaţa pilei.


BATEREA CUIELOR FĂRĂ DETERIORAREA PEREŢILOR
  •  înainte de a bate un cui în perete, lipiţi o bucată de scotch pe locul respectiv. Acest lucru va împiedica deteriorarea tencuielii în momentul în care va trebui să scoateţi cuiul.


ŢINEREA ŞURUBURILOR LA ÎNDEMÂNĂ
  • Când faceţi diverse reparaţii în casă, aşezaţi şuruburile, piuliţele şi bolţurile pe o bucată de bandă trans­parentă, pentru ca acestea să nu alunece şi să nu se piardă. Lipiţi pe masa de lucru o fâşie de scotch, cu adezivul spre exterior, şi prindeţi de ea şuruburile şi alte obiecte mici, pentru a le avea la îndemână când lucraţi.


SUSŢINEREA TIJELOR RUPTE ALE PLANTELOR 
  • Folosiţi bandă transparentă pentru a consolida tija ruptă a unei plante. înfăşuraţi tulpina cu bandă în jurul zonei afectate. Planta va creşte în continuare, atâta timp cât apa va putea circula prin tulpină.


REALIZAREA UNEI BENZI CU SEMINŢE PENTRU PLANTAT 
  •  Confecţionaţi-vă singuri o fâşie cu seminţe pentru a obţine răzoare perfecte de flori, cu un minimum de efort. Presăraţi nişte seminţe pe o coală de hârtie cerată sau pergament. Aliniaţi-le şi distanţaţi-le manual. După ce le-aţi aranjat, luaţi o fâşie de bandă transparentă şi aşezaţi-o deasupra. Apoi, îngropaţi fâşia în grădină - straturile de flori vor fi perfect aliniate şi egal spaţiate.
PRINDEREA GREIERILOR 
  • în cazul în care greierii gălăgioşi v-au invadat pivniţa sau garajul, încercaţi să-i prindeţi cu bandă adezivă pentru ambalat. Luaţi o fâşie de bandă şi aşezaţi-o pe pardoseală, cu faţa lipicioasă în sus.

SEMNALIZATOARE PENTRU CAZURI DE PANĂ
  • Dacă automobilul vi se defectează în cursul unei călătorii nocturne, veţi fi mai în siguranţă dacă veţi avea la îndemână nişte semnalizatoare de avarie, pe care vi le puteţi confecţiona singuri. Lipiţi fâşii de bandă reflectorizantă pe cutii de nes. Păstraţi-le în portbagaj, gata de a fi folosite în caz de urgenţă.

PROTEJAREA ANIMALULUI DE CASĂ  
  • Pentru ca animalul de casă mult iubit să nu fie lovit, noaptea, de o maşină, lipiţi-i fâşii de bandă reflectorizantă pe zgardă - şoferii îl vor zări imediat pe întuneric.

PRINDEREA BAVETEI 
  • Pentru ca mâncarea să nu se prelingă pe sub bărbiţa copilului, lipiţi marginile acesteia de hainele bebeluşului cu bandă adezivă.

MĂSURI PENTRU SIGURANŢA COPIILOR 
  • Dacă sunteţi însoţiţi într-o vizită de propriul bebeluş sau copil mic, iar locuinţa gazdei nu este prevăzută cu sisteme de protecţie pentru copii, luaţi de acasă şi o rolă de scotch. Folosiţi-o pentru a acoperi temporar prizele. Deşi nu vor fi foarte sigure, totuşi soluţia vă va acorda un timp de reacţie sporit, încât veţi putea lua la timp micuţul din zona periculoasă.

DESENE MULTICOLORE INEDITE 
  • Lipiţi câteva carioci şi creioane colorate unele de altele cu bandă adezivă şi daţi-le celor mici pentru desena cu ele. Aveţi grijă să nu ataşaţi prea multe — copilul nu le va putea manevra cu uşurinţă.

MARCAREA SCĂRILOR INSUFICIENT LUMINATE
  • Nu mai bâjbâiţi în pivniţa întunecoasă ori pe scările prost iluminate din curte. Lipind câte o fâşie de bandă reflectorizantă pe marqinile din afară ale treptelor, veţi putea vedea perfect unde puneţi piciorul.



    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu