joi, 9 iunie 2011

Baloane

PROTEJAREA UNUI DEGET BANDAJAT
  • Atunci când v-aţi rănit superficial la deget, nu este atât de greu să vă bandajaţi. Mai greu se va dovedi să men­ţineţi bandajul uscat ulterior, în timp ce faceţi tot felul de treburi prin casă. Iată secretul pentru evitarea udării degetului bandajat: atunci când spălaţi vase, faceţi baie sau vă spălaţi pe mâini, introduceţi-vă degetul într-un balon de cauciuc.


URMĂRIREA COPILULUI ÎN MAGAZIN
  • Baloanele ieftine umplute cu heliu, care se vând în aproape orice supermarket, pot fi mai mult decât un cadou pentru copil; deoarece are tendinţa să se piardă în mulţime, cu ajutorul lor îl puteţi localiza. Chiar dacă vă supravegheaţi copilul îndeaproape când mergeţi la cumpărături la sfârşit de săptămână, puteţi să vă luaţi o măsură de siguranţă suplimentară legându-i un balon de încheietura mâinii.


ALUNGAREA MUSAFIRILOR NEPOFTIŢI DIN GRĂDINĂ
  • Baloanele cu luciu metalic dezumflate, rămase de la petreceri, care până acum zăceau răspândite prin casă, pot deveni utile în grădină. Tăiaţi-le în fâşii şi atârnaţi-le de aracii folosiţi pentru sprijinirea legumelor ori de parii cu care aţi proptit pomii fructiferi. Păsările, iepurii şi rozătoarele se vor speria de ele.


CONFECŢIONAREA INVITAŢIILOR PENTRU PETRECERI
  • Doriţi să realizaţi o invitaţie originală? Umflaţi un balon - din motive de igienă, pentru aceasta folosiţi o pompă, dacă este posibil. Prindeţi gura balonului, dar nu o legaţi. Scrieţi invitaţia cu un marker permanent, asigurându-vă, înainte de a dezumfla balonul, că cerneala s-a uscat. Puneţi câte un balon într-un plic şi expediaţi câte unul fiecărui invitat. Când vor primi plicurile, invitaţii vor trebui să umfle baloanele pentru a vedea ce anume este scris pe ele.


TRANSPORTUL FLORILOR PROASPĂT TĂIATE 
  • Când transportaţi flori proaspăt tăiate, nu vă chinuiţi cu pungi incomode, din care apa se poate scurge. Umpleţi un balon cu 1/2 cană cu apă, apoi intro­duceţi în el tulpinile proaspăt tăiate. Prindeţi gura balonului cu un elastic de cauciuc.


CALAPOD PENTRU PĂLĂRIE
  •  Pentru a păstra forma unei pălării din stofă sau a uneia croşetate, proaspăt spălate, puneţi-o să se usuce pe un balon umflat. Puteţi folosi o bucată de bandă adezivă pentru a fixa balonul în poziţie.

MARCAREA LOCULUI DE CAMPARE
  • Data viitoare când mergeţi în excursie, luaţi cu voi câteva baloane umplute cu heliu pentru a le lega de cort sau de un stâlp din preajmă. Procedând în acest mod, membrilor grupului le va fi mult mai uşor să găsească locul de campare după ce au hoinărit prin împreju­rimi şi dacă, eventual, s-au rătăcit.

PROTEJAREA UNEI PUŞTI 
  • Dacă deţineţi permis de portarma, cunoaşteţi faptul că o puşcă necurăţată se poate bloca, devenind periculoasă. Puteţi evita acumularea prafului şi a altor impurităţi acoperind butoiul puştii cu un balon de latex.

BALOANE CU AER RECE
PREGĂTIREA UNEI PUNGI CU GHEAŢĂ
  • Aveţi nevoie de o pungă flexibilă cu gheaţă pe care să o puteţi folosi atât pentru calmarea durerilor de spate, cât şi pentru menţinerea temperaturii scăzute în frigiderul de cam­panie? Trebuie doar să umpleţi un balon mare, rezistent, cu suficientă apă şi să-l introduceţi în congelator. Daţi-i forma dorită - spre exemplu, puneţi-l sub un obiect plat, cum ar fi un pachet cu spanac congelat, dacă doriţi o pungă plată cu gheaţă pentru a vă alina du­rerile lombare. Folosind baloane mai mici din latex, veţi obţine pacheţele cu gheaţă pentru răcirea unei porţii de mâncare.

PUNCI CONGELAT PENTRU PETRECERE
  • Pentru a păstra castronul cu punci rece pe parcursul petrecerii şi pentru a nu fi niciodată pe sfârşite, turnaţi suc în câteva baloane -folosind o pâlnie - şi puneţi-le în congelator. Când a sosit momentul, îndepărtaţi învelişul de latex şi răsturnaţi în castronul cu punci conţinutul a două baloane.



    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu