vineri, 10 iunie 2011

Alka-Seltzer


CURĂŢAREA CAFETIEREI
  • Umpleţi cu apă filtrul de cafea, iar apoi adăugaţi patru tablete de Alka-Seltzer. Când acestea s-au dizolvat, daţi drumul aparatului pentru un ciclu complet, astfel încât să se cureţe tuburile. Clătiţi rezervorul de două-trei ori, iar apoi porniţi filtrul pentru încă un ciclu complet, doar cu apă.


CURĂŢAREA UNEI VAZE
  • Reziduurile de pe fundul unei vaze par imposibil de îndepărtat prin frecare, dar se pot dizolva uşor.Umpleţi pe jumătate vaza cu apă şi puneţi două tablete de Alka-Seltzer. Aşteptaţi până când s-au dizolvat complet, apoi clătiţi vaza. Acelaşi truc funcţionează şi în cazul curăţării termosului de sticlă.


CURĂŢAREA VASELOR DE GĂTIT DIN STICLĂ
  • Uitaţi de frecarea petelor de grăsime persistente de pe vasele termorezistente. Umpleţi recipientul cu apă, adăugaţi şase tablete de Alka-Seltzer, apoi lăsaţi-l la înmuiat timp de o oră. Petele de grăsime vor ieşi imediat.
CURĂŢAREA VASULUI DE TOALETĂ                                                                                    
  • Acidul citric din Alka-Seltzer combinat cu acţiunea efervescentă pot constitui un detergent eficient pentru vasul de toaletă. Puneţi câteva tablete de Alka-Seltzer în vas şi lăsaţi să acţioneze aproximativ 20 de minute. Frecaţi apoi de câteva ori cu peria de WC şi vasul de toaletă va străluci de curăţenie.

    CURĂŢAREA BIJUTERIILOR 
    • Bijuteriile cu un aspect mat se scufundă timp de două minute într-un pahar cu apă în care s-au dizolvat câteva tablete de Alka-Seltzer efervescente. După ce le veţi scoate din pahar, acestea vor străluci.

    DESFUNDAREA UNEI SCURGERI
    • Iar s-au înfundat ţevile? Acestea se pot desfunda aproape instantaneu dacă puneţi două tablete de Alka-Seltzer în scurgerea respectivă şi apoi turnaţi o cană cu oţet. Se lasă să acţioneze câteva minute, iar apoi se deschide robinetul de apă caldă la maximum, pentru a curăţa depunerile. Această metodă este foarte bună şi pentru eliminarea mirosului neplăcut de la scurgerea chiuvetei din bucătărie.

    CALMAREA ÎNŢEPĂTURILOR CAUZATE DE INSECTE 
    •  Vă înnebunesc înţepăturile ţânţarilor sau ale altor insecte? Pentru calmarea mâncărimilor, puneţi două pastile de Alka-Seltzer într-o jumătate de pahar de apă. înmuiaţi puţină vată în soluţia din pahar şi tamponaţi înţepătura.

    ATENŢIE: Nu aplicaţi soluţia dacă sunteţi alergic la aspirină, ingredientul principal din Alka-Seltzer.




      Niciun comentariu:

      Trimiteți un comentariu