joi, 9 iunie 2011

Alifie mentolată

ALUNGAREA CĂPUŞELOR Şl A ALTOR INSECTE
  • Aţi plecat la plimbare prin pădure? înainte de a ieşi din casă daţi-vă cu puţină alifie mentolată pe picioare şi pe pantaloni. Aceasta va ţine la distanţă căpuşele, care nu vă vor mai ciupi, şi s-ar putea să vă ferească şi de boala Lyme, răspândită de acestea. Alte insecte supărătoare care ciupesc, cum ar fi ţânţarii, vor căuta alte victime dacă vă veţi da pe piele cu alifie mentolată înainte de a vă aventura pe afară.


STOPAREA MANCARIMILOR CAUZATE DE ÎNŢEPĂTURILE INSECTELOR
  • Aplicaţi o cantitate generoasă de alifie mentolată pentru a calma imediat mâncărimile cauzate de înţepăturile insectelor. Eucaliptul şi mentolul, care intră în compoziţie, vor da rezultate.
ÎNDEPĂRTAREA BĂTĂTURILOR

  • Acoperiţi bătăturile cu un strat de alifie mentolată, apoi bandaj aţi-vă cu un pansament de mărime potrivită şi staţi aşa peste noapte. Repetaţi procedura dacă este nevoie. Cele mai multe dintre bătături vor dispărea după câteva zile.

CALMAREA DURERILOR DE PICIOARE
  • Vă dor picioarele după excursia din pădure? înainte de a vă culca, aplicaţi un strat gros de alifie mentolată, iar apoi încălţaţi o pereche de şosete. Când vă veţi trezi, picioarele vor fi hidrátate şi odihnite.

TRATAMENTUL MICOZEI UNGHIILOR
  •  Dacă aveţi o micoză la unghiile de la picioare, încercaţi aplicarea unui strat gros de alifie mentolată şi masaţi până când aceasta pătrunde în unghia afectată. Acest tratament se aplică de mai multe ori pe zi. Mulţi dintre cei care folosesc această metodă şi chiar cadre medicale profesioniste garantează că dă rezultate (verificaţi pe Internet). Dacă după câteva săptămâni nu observaţi nici un rezultat, consultaţi un dermatolog sau un medic specialist în boli de picioare.


STIAŢI:Lunsford Richardson, farmacistul care a creat alifia mentolată Vick's VapoRub in 1905, a fost şi inventatorul materialelor publicitare distribuite prin poştă. Richardson lucra în farmacia cumnatului sau. întruna din zile a preparat un amestec clin mentol şi alte ingrediente pentru a obţine o alifie care să cureţe sinusurile şi să amelioreze congestiile. A numit-o Pomanda Richardson pentru laringitâ şi pneumonie, clar in curând a realizat că produsul are nevoie de ceva mai atrăgător pentru a se vinde cu succes. A schimbat numele alifiei în Vick's, după cel al cumnatului său, Joshua Vick, şi a convins poşta să instituie o nouă politică, prin care să-i permită să trimită reclame celor care deţineau căsuţe poştale. în 1918, in perioada epidemiei de gripă spaniolă, vânzările de alifie Vick's au depăşit cifra de 1 milion de dolari.

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu